Kalenteri Arjen löytöretkeilijälle, 2010

Kirja Arjen löytöretkeilijälle ( julk. Like, 2010)

Kalenteriin liittyvät nettisivut www.arjenlöytöretkeilijät.fi

LYHYESTI
Kalenteri Arjen löytöretkeilijöille 2011 oli tehtäväkirja ja kalenteri samoissa kansissa. Kirja oli omistettu kaikille kaupungin käyttäjille ja kaupungissa eläjille; lapsille jotka virkkaavat naruista hämähäkinseittejä kivimuurien koloihin, rakastuneille jotka jättävät romanttisia viestejä pyykkinaruilla roikkuvien housujen taskuihin ja isille, jotka villiintyvät piirtelemään katuliiduilla kukkasia, koiria ja fixed gear -pyöramalleja sinne tänne.

Mutta erityisesti kirja ja sen 52 kaupunkiin ja arkeen liittyvää tehtävää oli omistettu kaikille niille, jotka eivät vielä olleet vallanneet kaupunkia omakseen pitämällä piknikkiä parkkiruudussa tai piilottamalla räystäskouruihin aarteita.

KIRJAN TAUSTASTA
Kirja julkaistiin osana Turku365 -vuosi arjen löytöretkeilyä -teosta, joka toteutettiin Euroopan Kulttuuripääkaupungissa Turussa vuonna 2011. Kirjasta tehtiin myös viikottainen ohjelma Yle Turun aalloille toimittaja Kalle Talosen käsikirjoittamana.

Kirjan tehtävät julkaistiin myös nettisivuilla, johon kuka tahansa saattoi raportoida tehtävän toteutuksesta. Mukaan arjen löytöretkeilyyn kutsuttiin myös 52 suomalaista taiteilijaa ja ajattelijaa sekä 52 koulu- ja päiväkotiryhmää, joiden toteutuksista voit inspiroitua vielä kalenterivuodenkin jälkeenkin osoitteesta www.arjenlöytöretkeilijät.fi

Kirjan graafinen suunnittelu ja kuvitus: Jenni Erkintalo ja Hanna Konola.

Käännä arki nurinkurin

Perusta löytötavaratoimisto

Kirjoita kirje viiden vuoden päähän