Kokemuksellisen kaupungin konsultti, 2008

Mistä löytyvät kaupungin yllättävimmät romanttiset elämykset, parhaat hetket ajantajun kadottamiseksi tai masennusta ehkäisevät yksinolon kokemukset? Entä mistä elementeistä, teoista ja havannoista syntyvät nyrjäyttävät, ajatuksia herättävät, uuteen paikkaan asettavat, taiteellistavat tai hämmentävät kokemukset? Miten sitoudumme kaupunkiin jossa elämme ja kuinka toistaa tuttua toisin?

Kokemuksellisen kaupungin konsultti

Kokemusvälineistöä

Välillä mennään toiseen mediaan

Pakettiauton uumenista löytyy aarteita

TAUSTAA
Kokemuksellisen kaupungin konsultti -teos syntyi esityksellisenä jatkumona Olet tässä -kirjakonseptille. Pakettiautolla liikkuva toimisto starttasi  ensimmäisen kerran Helsingin Juhlaviikoilla elokuussa 2008. Sen jälkeen konsultin toimiston on voinut tavata eri puolella eteläistä Suomea.

TEOKSESTA
Teoksessa kuka tahansa voi tulla vastaanotolle ja täyttää lomakkeen jonka avulla kartoitetaan paitsi konsultoitavan taustaa, myös toivottua kokemusta sekä kokemuksen mahdollista vaikutusta (mm. piristävä, arkea nyrjäyttävä, onnellistava, ällistyttävä, hiljentävä tai kunnioitusta herättävä kokemus). Haastattelun jälkeen konsultti kerää kokemukseen tarvittavan aloitustarpeiston ja antaa ohjeet kokemuksen toteuttamiseksi ja toteutuspaikaksi. Tarpeistosta voi löytyä esimerkiksi väärän kaupungin kartta eksymistä varten, minielämäkerta kansalliskirjastoon sijoitettavaksi, pilvipsykoanalyysi tai aineisto sorsabaletin ohjaamista varten.

Kokemuksellisen kaupungin konsultti on jatkanut elämäänsä vuoden 2008 vastaanottojenkin jälkeen. Vastaanotoista, asiakkaista ja ihmisten kokemuksista kertovaa blogia voit lukea osoitteessa
www.kaupunkikonsultti.fi. Tietoa vastaanottoajoista saat myös liittymällä Kokemuksellisen kaupungin konsultin ryhmään facebookissa.

TUOTANNOSSA MUKANA
Larissa Lounassalo (tuottaja), Dog Design (visuaalinen suunnittelu), Vainio.Seitsonen (puvut), Katriina Lankinen (tilasuunnittelu), Suvi Kitunen (nettisivut), Anni Rellman (esityksessä assistentin roolissa), Meiju Lampinen (esityksessä assistentin roolissa)

Tästä linkistä näet myös Konsultin puheevuoron Megapoliksessa vuonna 2008.

Vastaanotto kolmen sepän patsaalla

Vastaanotto Kiasman edustalla

Vastaanotto Munkkiniemessäi