Mitalipäivä, alkaen vuodesta 2011

MITALIPÄIVÄSTÄ LYHYESTI

Ensimmäistä Mitalipäivää vietettiin perjantaina 18.11.2011, tasan kolme vuotta sen jälkeen, kun Kesämies-Taunoksi esittäytynyt konduktööri oli saanut mitalin pikajunassa.  Mitalipäivä oli osa TEDx Helsinki -tapahtumaa, jossa 700 osallisujaa sai mitalit ja kehoituksen antaa mitali seuraavana päivänä eteenpäin sellaiselle tuntemattomalle tai puolitutulle henkilölle, joka tekee arjesta merkittävän.  Minne mitalit menivät ja minkälaisia tarinoita niihin liittyi? Siitä voit lukea Mitalipäivän facebook-sivuilta!

Vuonna 2012 Mitalipäivä järjestettiin perjantaina 16.12. Tällä kertaa mitaleita oli jo 1700 kappaletta, ja ne jaettiin käyttöön vapaaehtoisten ylläpitämistä Mitalipisteistä Helsingin lisäksi Jyväskylässä, Turussa, Joensuussa, Tampereella ja Oulussa (Rotuaarille löydettäviksi jätettyjen mitalien muodossa). Tarinoita siitä kenellä mitalit meni, löydät www.facebook.com/Mitalipaiva.


MItalipäivään liittyvän puheenvuoron näet alta:

Ryhmäkuva mitaloittamisen jälkeen

MITALIPÄIVÄN TAUSTAA

Löysin ison säkillisen mitaleja eräältä kirpputorilta Luzernista keväällä 2007. Koska olin päätynyt kirpputorille nopan arpomaa reittiä pitkin, noudatin nopan ohjeita ja kannoin mitalit Sveitsistä Suomeen.

Suomessa kanniskelin mitaleja laukkujen ja taskujen pohjalla, ja arvelin keksiväni niille ennen pitkää jotain käyttöä.  Marraskuussa 2007 istuin junassa Helsingistä Jyväskylään, kun konduktööri esitteli itsensä, matkakohteen ja työkaverinsa matkustajille niin hauskalla tavalla, että nauru raikasi tuntemattomien keskuudessa koko vaunussa. Se oli ensimmäinen mitaloittamisen paikka: mitaloittaminen siitä syystä, että tuntematon henkilö ei tehnyt vain työtään, vaan teki sen sydämestään ja omalla tavallaan, ja teki samalla hetkestä merkittävän meille kaikille matkustajille. Muut matkustajat aplodeerasivat kun Tauno sai mitalin, ja sitten huudettiin kolme kertaa Huraa, huraa huraa!

KUVIA MITALIPÄIVÄ-SIVUSTOLTA

Mitali myyjälle

Mitali puheenjohtajalle

Mitali naapurille

Logo: Reka Kiraly