Pallivahan Pitsihuntu,2011

TAUSTAA
Vielä sata vuotta eri puolelta Turun seutua tehtiin sunnuntaisin retkiä parhaalle romanttiselle piknikpaikalle, Pallivahan siirtolohkareelle. Vuosikymmenien myötä lohkare verhoutui mäntymetsään ja sen olemassaolosta tiesivät lähiseudun naapureiden lisäksi enää kiviseuran aktiiviharrastajat (joiden mukana olin päätynyt kivelle äitienpäiväretkellä 2005).

TEOKSESTA LYHYESTI
Heinä-Elokuussa avatun Pallivahan Pitsihuntu -teoksen myötä paikka vihittiin uudelleen käyttöön. Avajaisissa sana oli vapaa, ja reilut 80 avajaisvierasta pääsivät kuulemaan niin erilaisia näkökulmia paikan historiasta, kuin kymmeniä vuosia sitten murikalle kirjoitettuja runojakin.

Neljän viikon aikana piknikille löysi liki 10 000 ihmistä. Teos myös kasvoi: pikkuhiljaa pitsihunnun helma sai koristeekeen pitsisiä pikkupöksyjä ja rintaliivejä —niin kuin romanttisen teoksen kuuluukin saada!

Satoja kiloja painavan pitsihunnun ompelemisessa oli auttamassa useat vapaaehtoiset kevään 2011 aikana sekä taideklinikkalainen Leena Heino. Pitsit saatiin lahjoituksena eri puolilta Suomea.

Teos kuului Euroopan Kulttuuripääkaupunkivuoden tuotantoon osana Turku365 -teoskokonaisuutta.