Salopaloja, tarinallinen reitistö Salosta, 2011

Reitistön etusivu

KONSEPTISTA JA SEN TAUSTASTA

Salopaloja —tarinallinen reitistö julkaistiin keväällä 2011. Taustatyö aloitettiin vuosi aiemmin, kun Salo päätti osallistua Turun kulttuuripääkaupunkivuoteen ja rakentaa Salon oman juhlavuoden.

Web-palveluna toimivaa reitistöä varten haastattelin kymmeniä ihmisiä kaduilla, kahviloissa ja kodeissa. Pengoin arkistoja ja luin historiikkejä. Oman lisänsä tunnelmaa ja sisältöön toi Majala-niminen residenssi, jossa asuin kevään ja syksyn aikana useita viikkoja. Naapurustokin oli erityislaatuinen: yhdeltä sivulta maisemaa ympäröi Nalle Wahlroosin kartano ja sen pelloissa elävät sadat fasaanit, toiselta sivulta muinaisten pronssikauden aarrekätkö ja kalmisto, ja kolmannelta sivulta iso ja sokkeloinen teollisuusalue.

Kuvateksti

Kaikesta tästä syntyi Salopaloja, reitistö, jossa sukelletaan Salon identiteettiin, historiaan ja tulevaisuuteen. Kaupungin toiveiden mukaisesti, kännykän salolaista historiaa hyödyntäen rakennettiin kesän ajaksi reitille myös tehtäviä, joihin vastaaminen tapahtui suoraan kadulta kännykän avulla.

Tekninen sovellus ja grafiikka tehtiin Nordkappin kanssa, piirtokuvituksen teki Reka Kiraly.

Salopaloja -reitistön omille sivuille pääset
täältä.