Virkamiesten Ylistyslaulut, 2011

" Työtoverini työsopimusta on jatkettu viiden vuoden aikana 30 kertaa. Hän on kaikille ystävällinen, avulias, jaksaa piristää ankeankin päivän keskellä. Mielestäni hän ansaitsisi tsemppilaulun ja kiitoksen, koska kukaan ei hänelle sitä koskaan kuitenkaan muista sanoa." Ote eräästä Ylistyslauluhakemusesta

Ylistyslaulut Virkamiehille -teos nyrjäytteli työpaikkojen arkea Turussa vuonna 2011.

Keväällä 2011 jaettiin eri puolille kaupunkia satoja vinkkauslomakkeita, jossa etsittiin uupuneita, väsyneitä, piristäviä ja ahkeria työntekijöitä —sellaisia jotka kaipaisivat tsemppi- tai kiitoslaulua. Ilmiantoja tuli kymmeniä. Yhdessä kerrottiin ahkeruudessa, toisessa mainittiin kiukkuiset asiakkaat ja kaatuilevat koneet.

Ilmiannetuista valittiin kymmenen arkityön sankaria, joille sävellettiin ja sanoitettiin oma henkilökohtainen laulu. Nämä laulut käytiin esittämässä kesken työpäivän muun muassa Kaupunginsairaalan kipsipolilla, Verovirastossa, Päihdehuoltoyksikössä ja Yliopiston Opettajankoulutuslaitoksella. Samalla iskulla koko työporukalle tarjottiin kahvit ja kakku.

Loput vinkatuista saivat postissa yllätyspaketin, josta löytyi kuoron äänittämä yleinen ylistyslaulu, nuotit ja saatekirje. Toivoimme työkavereiden harjoittelevan ja esittävän laulun työtoverilleen karaoke-cd:n kaltaisesti.

Teos kuului ohjaamaani Arjen löytöretkeilyn vuoteen, osana Turun Kulttuuripääkaupunkivuotta. Teoksen esiintyjinä toimivat Aurajokilaakson Asiallinen Lauluryhmä, kuoroa johti ja sävellykset teki säveltäjä Kari Mäkiranta.


Lisää kuvia ja teosprosessiin liittyviä blogeja löydät teokseen liittyviltä nettisivuilta täältä.